maanantai 7. toukokuuta 2012

Aikatauluja ja tietoa pelistä

Pelipäivä on lauantai 4.8. Peli kestää koko päivän (saapuminen pelipaikalle puolilta päivin, kotiin lähtö iltasella) saapumisineen, alkuvalmisteluineen ja loppupurkuineen. Ennen peliä ohjaan koko peliporukalle pari lämmittelevää ja hahmoon ohjaavaa draamallista harjoitusta.

Pelipaikka on edelleen pohdinnassa ja selviää kesän kuluessa. Paikkaa etsin Tampere-Hämeenlinna-Nastola -kolmiosta. Larppi toteutetaan luonnossa, mahdollisuuksien mukaan pelipaikalla on myös säänsuojaa.

Seuraavaksi luon karkean juoni- ja ihmissuhdekuvion tarvittavalle määrälle hahmoja, jotta jokaisella olisi pelissä tarpeeksi kiinnekohtia ja tekemistä sekä hahmottelen tapahtuma-aikaa sekä -paikkaa tarkemmin. Kirjoitan  yleiskuvauksen pelihetken todellisuudesta ja kustakin hahmosta lyhyen kuvauksen, josta ilmenee mm. nimi, ikä, ammatti tai asema sekä yleiskuvaus henkilöstä. Tapahtuma-ajan ja hahmokuvaukset julkaistaan blogissa. Näistä kuvauksista pelaajat valitsevat pari-kolme kiinnostavaa ja lähettävät sitovan ilmoittautumisen hahmotoiveiden kera minulle sähköpostitse toukokuun loppuun mennessä. Hahmotoiveita mahdollisuuksien mukaan noudattaen teen hahmojaon ja alan kirjoittaa varsinaisia hahmoja. Poikkeuksena ne sovitusti epävarmat pelaajat, jotka saavat hahmonsa, kun peliin tulo varmistuu. Epävarmoja ei koske sitova ilmoittautumisaika, mutta he eivät voi myöskään esittää hahmotoivetta.

Touko- ja kesäkuun aikana julkaisen blogissa yleisiä pukeutumisohjeita ja vinkkejä sekä muuta maailman/ajankuvaan liittyvää asiaa. Pelisäännöt kirjoitan ja julkaisen viimeistään kesäkuussa.

Valmiit hahmot lähetetään pelaajille viimeistään heinäkuun 15. päivä mennessä.

Hahmojaon jälkeen pelaajat voivat alkaa pohtimaan hahmonsa vaatetusta, olemusta, historiaa ja luonnetta. Osan määrää hahmokuvaus, osan pääsee pelaaja päättämään itse. Pelinjohtajan kanssa voi neuvotella, pähkiä, kehitellä uusia ideoita ja ylipäätään muokata hahmoa omakseen - omien resurssien puitteissa.

Varsinainen puvustus ja propit (=tarve-esineistöä) kannattaa tehdä/hankkia hyvissä ajoin, mutta viimeistään hetikohta saatuaan valmiin hahmon. Puvustus kannattaa suunnitella maasto- ja sääolot huomioiden.

***

Yleistä tietoa larppaamisesta:
http://www.larp.fi/wiki/Larppaaminen/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Live-roolipelaaminen
http://www.utuonline.fi/sisalto/artikkeli/roolipelaaja_kavahtaa_maarittelya.html
http://www.vasemmistonuoret.fi/libero/paperitahdet/2005/01_2005/situaatio.html

Larp-kalenterissa ilmoitetaan useimmista järjestettävistä peleistä:
http://www.larp.fi/kalenteri.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti